On abans hi havia una illa

Fa segles l’Ebre passava per davant mateix d’on ara està la nostra casa i la zona formava part d’una illa situada al nord del Delta, però una gran crescuda va canviar el curs del riu. Així, l’antic curs de l’Ebre va convertir-se en un braç secundari i finalment, el segle passat, els nostres avantpassats van transformar la terra erma de l’antic “riet” en fèrtils camps d’arròs. A banda dels mapes antics i del topònim d’Illa de Mar, els desnivells dels quadres dels arrossars i la força amb què arrelen els arbres de ribera que poblen la nostra finca encara deixen endevinar que per allí passava l’Ebre. Aquí podeu vore unes recreacions (els autors són A. Canicio i C. Ibáñez) de com era el Delta de l’Ebre al segle SVI i al segle XVIII, quan encara hi havia l’illa.

Representació del Delta de l'Ebre al S.XVIRepresentació del Delta de l'Ebre al S.XVIII

Una finca dedicada al cultiu de l’arròs

La finca on s’ubica la nostra casa de turisme rural, d’una mica més de sis hectàrees, està dedicada plenament a l’arròs, conreu característic del Delta de l’Ebre. El paisatge que podeu disfrutar des de la nostra casa de pagès va canviant al llarg de l’any, seguint el cicle de l’arròs. A la primavera podreu veure els arrossars inundats i com comencen a despuntar les plantes d’arròs, a l’estiu com els camps es converteixen en una immensa catifa verda, al final de l’estiu seguem l’arròs i després l’assequem a la nostra era. A la tardor i l’hivern molts ocells migratoris visiten els arrossars inundats per alimentar-se.

Estem al lloc perfecte per conèixer el Delta de l’Ebre

La nostra casa rural està situada a un lloc idoni per explorar amb bici o amb cotxe el Parc Natural del Delta de l’Ebre, els seus espectaculars reservoris d’aus i les tranquil·les platges sorrenques.

Prop de la casa hi ha un dels espais més especials del Delta de l’Ebre, la Punta del Fangar. És una immensa llengua d’arena que penetra dins del mar i que recorda un desert africà, amb miratges i tot. Només hi ha una única construcció: un far que avisa les embarcacions perquè no s’embarranquin. Per arribar-hi cal aparcar el cotxe a la platja de La Marquesa (a quatre quilòmetres de la casa) i des d’allí fer una agradable caminada d’una hora per la vora de la mar fins arribar al far.

Far del Fangar Delta de l'Ebre

L’actual curs del riu Ebre, encara avui esplendorós, està a uns 5 quilòmetres de la casa. També tenim molt a prop la Badia del Fangar i les llacunes del Canal Vell i de Les Olles, on recomanem arribar amb bicicleta per tranquils camins vorejats per sèquies i arrossars.

Si voleu conèixer quines visites i activitats podeu fer a la zona aneu aquí.