Lo riu és vida, no al transvasament

Potser us heu fixat que a la dreta de la nostra pàgina hi ha un nus de color blau. És el símbol de la lluita contra els transvasaments, per la defensa del riu Ebre, amb la qual estem compromesos, com qualsevol persona que estima el Delta de l’Ebre.

posta de sol al riu Ebre

L’aigua de l’Ebre és cobejada per especuladors de tota la conca i d’altres territoris, però això pot tenir conseqüències nefastes pel tram final del riu i la seua gent. Des de les Terres de l’Ebre hem protagonitzat diverses batalles per defensar que l’aigua arribi a la seua destinació natural: la desembocadura. L’aigua de l’Ebre no es perd al mar. Ans al contrari, és fonamental per garantir la conservació de l’ecosistema fluvial, per combatre la salinitat, la contaminació i la regressió del Delta. És necessària per alimentar peixos i mol·luscos de la costa de l’Ebre, de Tarragona i de Castelló. El Delta és fill del riu Ebre. És necessari que el riu continuï arribant amb força al seu final per conservar el Delta i esta part del Mediterrani.

Ara tornem a lluitar contra una nova amenaça, un pla hidrològic de conca en el qual les diferents comunitats autònomes s’han repartit l’aigua com qui es reparteix un pastís, ignorant els criteris científics i deixant només unes engrunes pel Delta de l’Ebre. Si voleu ajudar a conservar el riu Ebre, el seu Delta, un espai reconegut com a Reserva de la Biosfera per la Unesco, un santuari pels ocells, la zona humida més important de Catalunya i el Mediterrani peninsular, doneu el suport a la nostra lluita. #loriuésvida

1 Comments

  1. De turisme rural pel Matarranya

    Passo les vacances d’estiu sovint a Beseit, m’encanta gaudir caminant pel llit de l’Ull de Mo, el Matarranya i tot allò amb més d’un pam d’aigua. Realment no te res a veure el naixement dels afluents amb l’arribada de l’Ebre a mar.
    I a sobre el canvi climàtic i la nova pressió turística amenaçant el delta… Molta sort! 🙁

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *