El Delta de l’Ebre

mapa turístic del Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre és una gran planura de 35 quilòmetres quadrats, formada pels sediments aportats per l’Ebre durant segles i segles. Una quarta part del Delta de l’Ebre està inclosa al Parc Natural pel seu interès mediambiental. És un dels espais naturals més singulars de Catalunya i una de les zones humides més importants del Mediterrani Occidental, un autèntic paradís pels amants de la natura, l’ornitologia i la tranquil·litat.

Les rutes per visitar els diferents espais naturals del Delta de l’Ebre, són molt variades. Ben a prop de la casa rural Illa de Mar teniu la Punta del Fangar, la llacuna del Canal Vell, la llacuna de les Olles o el riu Ebre. Si cliqueu aquí podreu consultar els itineraris recomanats pel Parc Natural. A la nostra casa de pagès també us podem assessorar sobre quines són les millors sortides que podeu fer.

El Delta de l’Ebre té algunes de les últimes platges verges del litoral Mediterrani peninsular. Hi ha grans extensions de platges sorrenques, sense cap construcció a prop com la platja de la Punta del Fangar, molt a prop de la nostra casa rural, o les platges del Trabucador, Eucaliptus, Riumar, Serrallo o Migjorn. També podeu optar per anar a les petites cales d’aigua transparent de L’Ampolla, El Perelló o L’Ametlla de Mar.

A banda de les rutes i visites als espais naturals, les possibilitats d’activitats que podeu fer durant la vostra estada al Delta de l’Ebre són molt variades, des de recórrer els camins plans del Delta amb bicicleta, fer piragua, passejar amb un creuer o llogar una embarcació per navegar per la desembocadura o la Badia dels Alfacs. Si ho desitgeu, nosaltres us facilitem informació sobre les activitats que podeu fer durant l’estada a la casa rural Illa de Mar.

El Delta de l’Ebre i el seu entorn també compta amb una oferta cultural interessant. Us recomanem el Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta i, especialment, el Museu de la Mar de l’Ebre a Sant Carles de la Ràpita, el centre d’interpretació Món Natura al costat de la Llacuna de La Tancada o els centres del Parc Natural del Delta de l’Ebre (la Casa de Fusta al costat de la llacuna de l’Encanyissada i l’Ecomuseu a Deltebre)..

El Delta de l’Ebre té una gastronomia pròpia molt rica, basada en l’arròs i el peix i marisc, autèntics ingredients Quilòmetre 0, produïts als nostres camps, llacunes, badies i costa. L’oferta de restaurants és abundant però cal assegurar la vostra elecció. Natros us recomanem quins són els millors establiments per menjar a la zona. Demaneu-nos els nostres fulls de recomanació de llocs per menjar.

Si voleu adquirir productes agroalimentaris de la zona, el Delta compta hi ha diverses agrobotigues i altres punts de venda. Demaneu-nos informació sobre el punts de venda de productes autòctons i us la facilitarem. Si voleu comprar productes de les Terres de l’Ebre des de casa ho podeu fer a través del web de la Botiga de l’Ebre on hi ha acurada selecció d’alguns dels millors productes ebrencs.

 

Les Terres de l’Ebre, declarades Reserva de la Biosfera per la Unesco, conserven molts espais naturals, pobles amb encant i patrimoni cultural amb personalitat pròpia. Des de la nostra casa podreu fer excursions al Parc Natural dels Ports, pobles amb encant com Horta de Sant Joan, Arnes o Miravet, als cellers de la Terra Alta i a molts altres indrets d’interés, que podeu conèixer visitant aquesta web.